Hopp til innholdet

Tursti til Grana og livets portal

Grana er helt vest i Telavåg, med utsikt rett mot havet. Turen starter fra Telavåg skule. 

Rett før siste hus går stien ned til venstre, følg røde merkepinner gjennom skogen til en kommer til en stor gresslette. En går da forbi det populære klatreområdet “Fiskesleppet”. Her finner du også en lavvo og et flott område til å sette opp telt. Videre herfra følges skilting til Granane. God sti i lett terreng. Flotte svaberg og utsikt mot havet.  

3,9 km
1 time, 30 minutter
Turen går tur/retur samme vei
Parkering: Ved gamle Telavåg skule
 

Om skulpturen:
Metallkonstruksjonen er laget i cortenstål som er mye brukt i arkitektur og utsmykning. Det er ekstremt sterkt og den rustikke overflaten gjør sitt til at skulpturen skal spille på lag med miljøet. Skulpturen får 13 glasspaneler i farget glass hvor fargene er hentet fra naturen på lokasjonen. Hovedsakelig blå-, brun-, grønntoner, og et par panel i rosa/lilla for å representere lyngen. 
Metallkonstruksjonen er konstruert av en ingeniør og er dimensjonert for å tåle vindforholdene på Grana. Glasset er 9 mm. tjukt og har en beskyttende film på ene siden som skal sikre glasset om det skulle oppstå hærværk eller ekstremvær. 
Skulpturen er ikke laget for å klatre på.

Foto toppbilde: Ronny Sangolt